Een verzekerd gevoel hoeft niet veel te kosten

Met het groot aantal verzekeringen die er tegenwoordig geboden worden is het wel een doodzonde om het na te laten er eentje af te sluiten. Dit geldt in het bijzonder voor een aansprakelijkheidsverzekering omdat die ervoor zorgt dat in gevallen van onbedoelde schade veroorzaakt door de verzekerde voor alle financiele gevolgen zal inkomen.  Daar vallen ook eventuele medische kosten onder en begrijp je dan nu wel waarom het handig is om zo een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Let er wel op dat er grenzen zijn aan zo een verzekering

De gewone aansprakelijkheidsverzekering wordt voor een aantal gevallen wel “begrenst” en geldt dat onder andere voor verkeersgerelateerde ongelukken (WAM-verzekering) en schade die veroorzaakt is tijdens het uitvoeren van bedrijfswerkzaamheden (bedrijfsaansprakelijkheids verzekering). Er gelden voor deze twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen wat afwijkende voorwaarden en heeft dat allemaal weer te maken met het soort schade dat er gedekt zal moeten worden en de juridische aspecten.  Voor haast alle overige gevallen van schade veroorzaakt kan een aansprakelijkheidsverzekering gewoon apart door een ieder worden afgesloten en zijn de voorwaarden vrij simpel te noemen.

De premiekosten vallen reuze mee

Wie denkt dat met alle garanties die zo een aansprakelijkheids verzekering biedt de premie wel hoog zullen zijn, heeft het wel glad mis.De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering kan al voor minder dan een tientje per maand gesloten worden en zijn er voor gezinnen aantrekkelijke kortingen beschikbaar. Het is wel duidelijk zo dat er nauwelijks meer een excuus te bedenken is om geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en worden de voordelen alsmaar groter als er gekozen wordt voor een samengesteld pakket met tal van aanvullende verzekeringen zoals voor de woning en inboedel.

Door een aparte aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten ga je letterlijk een verzekerde toekomst tegemoet waarin je geen ruimte laat voor onvoorziene situaties die jou in grote financiele problemen kunnen brengen. Met een slimme aanpak hoeft zo een verzekering bovendien geen handenvol geld te kosten.